"A mítosz eredete: Champagne szívében található a bájos kis falu, Mareuil-sur-Ay. A Champagne ház családi tulajdonban volt és független közel 200 évig. Az egész akkor kezdődött 1818-ban, amikor Nicolas François Billecart és Elisabeth Lazac alapította meg a Champagne házat volt, de már előtte is mindenki tudatában volt kiválóságát igazoló borairól.
Azóta minden tagja Billecart családnak állandósítja a családi hagyományt, a megváltoztathatatlan esküt: "prioritást kell adni minőségi tökéletességre". Ennek bizonyítéka az örök kereslet: a család kertjében a Billecart-Salmon ingatlan. Ezt a kertet 1926-ban átalakították egy francia stítulsú fiatalember irányítása alatt, Charles Roland-Billecart. Az ötlet az ő projektje volt, hogy egy kertben, a falu szívében, zárt fallal körülvett hársfák alapozzák meg a lombkoronát, a hímzés, a gyep és virágágyások. A kert ebben a stílusban 1999-ig maradt meg, amikor egy vihar elpusztította a maradék öreg fákat, így csak egy gesztenyefa, ami hamarosan 200 éves lesz. Francois Roland-Billecart, ezért úgy döntött, hogy nagyapja kertjében a szomszédos részen alakít ki örökséget.
A húgára Véronique Roland-Billecartra bízta a megvalósítást. Megalapítása óta a Billecart-Salmon pezsgő ház, eddig minden generáció nagy energiát fektetett be, hogy megmentsék a kertet. Továbbá a család a művészeti borkészítés közel két évszázados tapasztalatával rendelkezik. A háttérben a legjobb Champenois hagyomány, a House of Billecart-Salmon a kiválóság és a kereslet között áll. Szívesen közvetíti a szerelem a pezsgőt, miközben rejtélyt is ad. A jogutódai
François és Antoine Roland-Billecart, akik a 6. generáció, és függetlenül vezetik a pezsgő házat apjuk támogatásával, Jean Roland-Billecartal.
Méltó utódai egy speciális tehetségnek, hogy továbbra is kivételes minőségű pezsgőt készítsenek.
-Alexandre Bader, a General Manager felelős az értékesítésért szerte a világon.
-François Domi, vezető borász közel 30 éve, aki minden évben egy harmonikus és elegáns pezsgőt készít. Ő felelős aláírásával a Billecart-Salmon névért.
-Denis Blee igazgató, ő a szőlőért fele közel húsz éve a Clos Saint-Hilaire-ért, a metszésért, az aratásért, a percellákért, és az érlelésért a bornak a hordókban. "