A filozófia - A Bollinger pezsgő ház rangos, karakteres. Kitűnnek az elegancia és a komplexitás jegyeivel 1829 óta. A kiváló borok, a szigorú figyelem a részletekre eredménye. Bollinger egy dolgot fogad el, amit úgy hívnak, a kiválóság. Minden egyes részlete küldetést jelent, egy bizonyos formája a tökéletességnek.
Megalkuvás nélküli független szellem, szentelt kérkedő eredmény, jól példázza az utánozhatatlan eleganciát, amelyről a Champagne régió híres.
A Bollinger "szőlőskertje" 164 hektár, melyek nagy része minősített Grand vagy Premier Cru. Pinot Noir van túlsúlyban, ami igényes szőlőfajta, és intenzív karaktert ad, amely a gerincét adja a Bollinger stílusnak. Folytonosságát stílusában az biztosítja, hogy kivételes gyűjteménye több mint 600.000 tartalék Magnum palackból áll. A Bollinger pezsgő ház ilyen széles és pontos palettáját az aromák vagy azok keverékéből adják.
3.000 kicsi, öreg hordóban érlelik. A ház lehetővé teszi , hogy a boraik hosszú élettartamuk alatt is kiemelkedőek. A bor luxusa, hogy minden időben elegáns, és izgalmas. Bollinger borok elkészítésében mindig odafigyelnek a legmagasabb minőségre, amit tökéletesített nemzedékről nemzedékre közel két évszázadon át. A készítési eljárás titkai a ház legnagyobb vagyona.
Ahol a régi technikák bizonyultak megfelelőnek, ott a Bollinger ház most is ősi munkafolyamtokat végez. A Bollinger ház a kézművesség, a az asztalosmunka, és a természetes dugókészítés elkötelezett híve. A Bollinger történet - 1829 elején egy arisztokrata és két borszakértő találkozásának eredményeként született.
Ay tartományban az arisztokrata gyermek azonnal észrevette a Champagne-ban rejlő lehetőségeket.
Aztán találkozott Joseph Bollingerrel, a világlátott némettel, aki elhagyta szülőhazáját, hogy megismerje a Champagne borkereskedelmet, és Paul Renaudinnal, egy helybeli férfi, akit lenyűgözött a borok világában. A cég Renaudin-Bollinger & Cie-ként alakult Február 6-án 1829-ben. Kihívások:
Joseph Bollinger és Louise-Charlotte lánya Athanase 1837-ben irányították, majd fiaikat bízták meg. Joseph és Georges vette át az üzletet. A filoxéra járvány, a gazdasági válság, majd a Világ Háború voltak a legnagyobb kihívások. Irányításuk alatt a két Bollinger testvér mégis nagy ismertségre tett szert és kiterjesztette a szőlőültetvényeket elentősen.
1920-ban Jacques Bollinger fia, Georges 24 évesen a Bollinger ház vezetőjeként kezdte. Ő vezette át a Házat nagy bölcsességgel a nehéz években, a recesszió és a második világháború kihívásaival szembenézve. Madame Bollinger:
Amikor a skót nő Elizabeth Bollinger (törvényes nevén de Lauriston-Boubers) házasságot kötött Jacques-al 1923-ban, akkor ő is szenvedélyesen irányította a Bollinger sorsát. Még csak 42 éves volt, amikor elvesztette a férjét a háborúban. Habozás nélkül, és nagy méltósággal vette át a teljes ház irányítását. Belevetette magát szívvel és a lélekkel új szerepébe. Vidám és szellemes volt Madame Bollinger, mégis félelmetes stratégája miatt sokan rettegtek tőle. A rettenthetetlen üzletasszony nagyon maximalista volt, és egy dolgot tolerált, ami maga a kiválóság. Mindig hajlandó volt az újításra, és volt hajtóereje a rendkívül eredeti Bollinger RD megalkotására. Felkészülés a jövőre:
A józan ész Madame Bollinger-nek azt súgta, hogy azokat a családtagokat gyűjtse maga köré, akik tudják vele a lépést tartani. Először is betanította Claude d'Hautefeuille, az unokahúga férjét, a ház csínjára-bínjára. 1950-ben ő lett az igazgató, és ambiciózus, modernizációs programot hajtott végre a Bollinger házban, tiszteletben tartva a minőségi követelményeket. Madame Bollinger nevezte ki elnöknek 1971-ben, de továbbra is szorosan bevonják Madame Bollingert a hat évvel később bekövetkezett haláláig.
Madame Bollinger unokaöccse, Christian Bizot, átvette Claude szerepét 1978-ban. Ő lett a nagy utazó, aki a találkozókat szervezett sommelierek, étterem tulajdonosokkal és borkereskedőkkel, hogy árulják a ház borait. Szókimondó és informális ember. Előre a hagyományok szellemében:
1994-ben ez nem volt más, mint az ük-ük-unokája az alapító Joseph Bollinger aki később a ház feje lett. Pályafutásának megkezdése után tovább fejlesztette a Ház a kiválóságra való törekvést, mint irányt adó fény. Ő továbbra is fenntartja azt a politikát, hogy önkéntesen korlátozzák az előállított mennyiségeket a minőség javítása érdekében, miközben hűek maradnak a Bollinger ház szelleméhez.
A fáradhatatlan munkás Ghislain nagyon jó humorú ember, aki egyesíti a tudományos szigort a lelkesedéssel, és a sikerrel.
2007-ben az ő szakértelme oda vezetett, hogy megválasztották vezetőjüknek az "Union des Maisons de Champagne" testület, és társelnöke a "Comité du vin interprofessionnel de Champagne"-nak. A Ház ma és holnap:
2008-ban fordult elő először, hogy olyan tag kapta meg a ház felügyeletét, aki nem családtag. A választásuk Jérôme Philiponra esett, aki eredetileg a Champagne régió nagy ipari csoportjait vezett. A választás lehet, hogy váratlan volt, de a Bollinger soha nem habozott annak érdekében, hogy megfelelő kezekben legyen a ház a és a kiváló borok.
A Bollinger család által támogatott modernizációs program és a beruházásokat Jérôme Philipon kiterjesztette. Vele együtt az Ház tovább őrzi a hagyományos szakértelmet, miközben magában foglalja a legjobb új technológiák jövőbeli fejlődését a Bollinger márka, mind a minőség és a kereskedelmi növekedés oltárán.