A Champagne DUVAL-LEROY-t 1859-ben alapították, mikor két Pezsgő Ház összeállt közös érdekeikért. Megalapítása óta a Champagne DUVAL-LEROY-nak Vertusban áll a központja a “La Cote des Blancs” szívében. Jelenleg a Ház mintegy 200 hektárt művel meg, melynek nagy részét magas minőségű Chardonnay szőlők termesztésének szentelik. A Chardonnay túlsúlya a cuvéek feldolgozása során egyfajta finomságot, könnyedséget és eleganciát kölcsönöz a DUVAL-LEROY pezsgőknek. A céget Carol DUVAL-LEROY vezeti 1991 óta, így az egyike a néhány megmaradt, 100%-ban családi tulajdonban lévő vállalkozásnak és a 15 legjobb Pezsgő ház közé sorolják be. Néhány adat: 1970-ben: 400 000 palackot; 2000-ben: 4 milliót, míg 2006-ban 5,2 millió palackot adtak el.