1750 óta a Gimonnet család elválaszthatatlan szőlőskertektől. A kezdetektől fogva a Gimonnet család borászok voltak. Benne voltak a Champagne kereskedelmben. Anekdoták, legendák és tapasztalatok gazdagítják a Gimonnet családot a múló évszázadok alatt, és tovább adják nemzedékről nemzedékre. A know-how, a szőlő, és a szeretet is fontos szerepet játszik.
A két világháború alatt kezdett igazán borkészítés tevékenységet folytatni a Gimmonet ház. 1935 körül Pierre elkészítette az első tarifákat. A friss szőlőlé a " őshonos Champagne csendes bor " és a " Champagne Cru " adta ... Gyakorlatilag azonos áron.
1955-től Michel Gimonnet, Pierre fia szenvedéllyel és a merészséggela fejlesztette Champagne-t. Minden egyes szőlő tőkét ismert. Tudja, hogy mitől egyedülálló a családi dűlő. A stílusa jól ismert a borairól amely valamilyen módon kifejezi az egész szépségét, elevenségét, és verseny szellemet.